Lievekamp Advocatuur staat regelmatig cliënten bij die worden verdacht van openlijke geweldpleging. Openlijk geweld is in 2000 strafbaar gesteld in verband met het EK voetbal. Het wetsartikel (141 Sr) maakt het mogelijk om meerdere personen te veroordelen voor gezamenlijk gepleegd openlijk geweld. Iemand die een significante bijdrage aan dit geweld levert is op basis van de wet en jurisprudentie in beginsel strafbaar. Deze bijdrage hoeft zelf niet gewelddadig te zijn. Het enkele feit dat je de rest van de groep aanmoedigt om door te gaan kan al voldoende zijn voor een significante bijdrage. Ook al ben je dus een schakel in een groter geheel, je kunt toch verantwoordelijk gehouden worden voor de gehele geweldpleging. Goede juridische bijstand in dergelijke procedures is dan ook van groot belang.

Vandaag heeft de rechtbank Oost-Brabant uitspraak gedaan in de voetbalrellen zaak. Hierbij werden 34 FC Den Bosch supporters en 17 FC Oss supporters verdacht van openlijke geweldpleging bij de wedstrijd FC Den Bosch tegen FC Oss op 1 november 2014.

Advocaat Willemijn van Koningsveld stond een FC Oss supporter bij en heeft vrijspraak bepleit. Van de 17 FC Oss supporters is onze cliënt als enige vrijgesproken. Met trots kunnen we dan ook zeggen: "Rechtvaardigheid begint bij Lievekamp Advocatuur".

Wordt u ook verdacht van openlijk geweld of een ander strafbaar feit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!