Indien u wordt verdacht van het telen van hennep in een wietplantage heeft dit vaak grote gevolgen. Naast een strafrechtelijke vervolging wordt er door het Openbaar Ministerie ook vaak een ontnemingsvordering ingesteld. Het Openbaar Ministerie maakt hierbij een inschatting van het voordeel dat u zou hebben verkregen met de wietplanten en ontneemt dit voordeel. Deze vorderingen kunnen behoorlijk oplopen. Bovendien heeft een verdenking van hennepteelt vaak tevens gevolgen voor uw huurovereenkomst, waardoor u op straat kunt komen te staan.

De advocaten van Lievekamp Advocatuur hebben in diverse hennepzaken met succes cliënten verdedigd. Onlangs is een volledige ontnemingsvordering afgewezen, omdat niet kon worden bewezen dat er was geoogst. Daarnaast is een cliënt onlangs in hoger beroep vrijgesproken, omdat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs bestond voor het medeplegen van hennepteelt.

Wenst ook u juridisch advies in een hennepzaak of wordt u verdacht van een ander strafbaar feit? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.


Vrijspraak