Dagvaarding strafrecht ontvangen?

Heeft u een dagvaarding strafrecht ontvangen? Wat nu? Met een dagvaarding strafrecht wordt u opgeroepen voor de rechter te verschijnen. In de dagvaarding leest u terug waarvan u wordt beschuldigd. De Officier van Justitie stelt deze op.

U kunt zijn gedagvaard voor verschillende instanties, de politierechter, de meervoudige strafkamer en de kantonrechter. Door ontvangst van de dagvaarding kunt u zich op uw verdediging voorbereiden. U moet immers voor de rechter verschijnen. Wacht niet met het contacten van een advocaat die u bij kan staan. Meer en meer bestaat de kans dat u aanraking komt met het strafrecht. Ook u kan het overkomen, laat u bijstaan door een strafrecht advocaat.


Als verdachte heeft u het recht om te zwijgen, maak hiervan gebruik. Alles wat u zegt kan (en vaak zal) tegen u gebruikt worden. De politie blijft vaak doorvragen, blijf zwijgen! Zeg duidelijk dat u zich beroept op het zwijgrecht op advies van uw advocaat.

Een dagvaarding, vraag uw advocaat om raad

Uw (strafrecht) advocaat kan een inschatting maken van de juridische kansen en advies kunnen geven. Het is van belang om in een vroeg stadium een advocaat bij de zaak te betrekken, zodat we zo een goed mogelijke verdediging kunnen voeren. In strafzaken kunnen wij het dossier opvragen en samen de zitting voorbereiden. We kunnen bijvoorbeeld getuigen horen en beoordelen of eventueel bewijs rechtmatig is verkregen. Ook kunnen we de betrouwbaarheid van verklaringen beoordelen. Minderjarigen hebben altijd recht op een gratis advocaat in strafzaken.

Region Oss - Den Bosch

Lievekamp Advocatuur is gevestigd in Oss. Heeft u een dagvaarding ontvangen en woont u in Oss, Den Bosch of 1 van de omringende plaatsen zoals Rosmalen, Nuland, Geffen, Berghem, Ravenstein, Heusden, Engelen, Lith, Ammerzoden of Heesch.

Uw strafrecht advocaat

Wilt u graag meer informatie over hoe we u kunnen helpen? Vul dan ons contactformulier in of bel ons: 0412-629150. Heeft u andere vragen over strafrecht?