Juridisch advies aan de werkgever

Hoe vervelend ook, de meeste werkgevers krijgen te maken met situaties zoals een werknemer die minder goed functioneert,  ongemotiveerd is of niet (meer) past binnen de organisatie. Als deze situaties verergeren en u als werkgever concreet maatregelen wil nemen, is het slim om juridisch advies in te winnen.

Onze ervaring leert dat u een arbeidsrechtelijke kwestie maar één keer goed kunt insteken. Door te kiezen voor een verkeerde of een juridisch onjuiste aanpak maakt u het zich zelf onnodig moeilijk, met als gevolg een grote arbeidsgeschil en daardoor onnodige procedures en kosten.

Wij adviseren meerdere werkgevers op arbeidsrechtelijk gebied. De kunst is om een goede inschatting te maken van de situatie en op basis daarvan te handelen. Op die manier lukt het 9 van de 10 keer om in onderling overleg met de werknemer tot een goede oplossing te komen. Dat kan zijn een verbetertraject, maar ook beëindiging van het dienstverband. Als het echt niet anders kan worden opgelost dan is een procedure noodzakelijk. Ook dan staan we voor u klaar.

Vraag tijdig advies aan uw advocaat arbeidsrecht

Lang verhaal kort. Het loont het de moeite om op tijd arbeidsrechtelijk advies in te schakelen. mr. G.A. (Edgar) Verstijnen staat voor u klaar.