Naamswijziging advocaat 

Wijzigen voornaam

Een verzoek tot wijziging van de voornaam komt regelmatig voor. De redenen tot het doen van deze verzoeken zijn uiteenlopend. Soms verwijst de voornaam naar een bepaald geloof wat niet meer wordt gepraktiseerd. Een andere reden kan zijn dat de voornaam verwijst naar een persoon waarmee de relatie sterk bekoeld is. Het wijzigen van een voornaam kan alleen als daar "gewichtige redenen" voor bestaan. Verzoeken tot het wijzigen van een voornaam dienen te worden behandeld door een rechter en kunnen alleen door een advocaat worden ingediend. Zodra de rechtbank het verzoek tot naamswijziging toewijst, wordt de beslissing verwerkt en ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. 

Wijziging achternaam

Het wijzigen van de achternaam gaat middels een verzoek bij Justis. Justis beslist namens de secretaris van Veiligheid en Justitie op een verzoek tot het wijzigen van een achternaam. Voor het wijzigen van een achternaam gelden strenge eisen. Deze zijn vastgesteld in het besluit Geslachtsnaamwijziging. 

Advocaat nodig bij naamswijziging?

Mocht u behoefte hebben aan een nadere toelichting of bijstand in een soortgelijke kwestie, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!